Otvaranje Duša i udvaranje

Duša, uglavnom zatvorena u mračne predele sopstva, svom snagom svoje eterične prirode želi kontakt sa drugom dušom. Da bi se taj kontakt ostvario potrebno je otvaranje sopstva, bez straha od druge duše koja bi je tom prilikom mogla i povrediti.

Udvaranje, s druge strane, je pokušaj (najčešće muškarca) da se približi ženinom srcu. Odgovor na udvaranje je flert, ali ono što je zanimljivo je upravo ponašanje tokom samog flerta. U udvaranju se osoba uvek trudi da prikaže najšarmantniji i najzabavniji deo sebe. Redje se dešava da pokušava da prikaže sopstvenu snagu intelekta ili sposobnost zaradjivanja. Biti šarmantan znači pokazati svoju neobavezujuću i bezopasnu stranu ličnosti. Biti zabavan znači navesti drugu osobu na smeh.

Udvaranje je pokušaj dosezanja duše druge osobe. Pokazivanje svoje bezopasne strane ličnosti je ukazivanje drugoj duši da neće biti povredjena ako bude isplovila. Smeh je siguran put ka duši, jer Sekundarna ličnost u trenu nestaje kada se pojavi iskreni smeh, onaj iz dubine duše.

U klasičnim pokušajima udvaranja uvek postoji vrludanje: biće - neće biti, jer osoba ne pokušava direktan prilaz duši sopstvenom dušom, već pokušava prilaz rečima ili laganim dodirima. Sve su to pokušaji koji svakog trenutka mogu biti proglašeni za drskost i zato su najčešće bezuspešni. Osim situacija kada žena želi da bude osvojena. Tada nije važno šta će muškarac reći ili uraditi, ali ovom prilikom ne govorim o tome.




Prava ljubav se ostvaruje kontaktom dve duše, ali ne namernim dodirom. Dovoljno je da se dvoje pogledaju i njihove duše se prepoznaju bez reči i bez verbalnog objašnjenja.

Udvaranje je nepotrebno, ali ja se ponovo pitam kako to da ljudi ne znaju tu jednostavnu istinu. Tragaju za ljubavlju ali načini njihovog traganja su potpuno pogrešni.

Drugo pitanje je: šta je to što uzrokuje ljubavnu vezu, odnosno zašto je ne uzrokuje kada su svi uslovi već ispunjeni?

No comments:

Post a Comment