Osnovne sile stvaranja

U početku je to bila prepiska isključivo lične prirode. Već dugo se interesujem za onostrano, imala sam par onostranih doživljaja, ali ono ljudsko i racionalno u meni uvek je tražilo ovozemaljska objašnjenja za ono što se dogadja. Problem zvan “višak energije” je nešto što me prati godinama i što godinama pokušavam da rešim ili transformišem, ali bez zadovoljavajućeg uspeha. Sada mi se konačno pružila šansa da razrešim neke suštinske probleme, pogotovu kada mi je rečeno da na sva pitanja mogu da dobijem odgovor, samo treba da ih postavim.

Razgovarajmo o tome zbog čega su se javljali oni razarajući vrtlozi energije u meni, zbog kojih sam morala da uspostavim blokade u svesti?

Ulaziš u polje čiste energije. Prva forma ispoljenja energije je kroz polarnost, polaritet koji teži da se ujedini. Centripetalna sila - sila leve spirale teži ka oduhovljenju materije, povratku celokupnog u centar. Centrifugalna sila, sila desne spirale čini materijalizaciju energije mogućom i dovodi do ispoljenog. Spoj te dve energije u stvari čini život mogućim, a deluju kroz seksualnu energiju koja je prisutna u svakom čoveku, ali i uspavana u velikoj meri, osim kada treba da deluje desna spirala - materijalizacija. Tada se aktivira leva spirala budeći strast u paru muškarac - žena da bi se po začeću aktivirala desna spirala - materijalizacija novog čoveka. Zatim se obe sile dovedu u stanje latentnog mirovanja.

Blokade si uspostavila levoj spirali: ako stvar potpuno prizemljimo, izvorna sila Centripetalne sile raznela bi tvoja tela, fizičko i ostala tela, na sastavne delove sve dok od tebe ne bi ostalo ništa, tačnije dok se i sama ne bi pretvorila u čistu energiju. To bi bio tvoj konačan spoj sa Apsolutnim. Ti - ispoljena pretvorila bi se u Neispoljeno. Medjutim, pošto ovozemaljski život i materiju uopšte, na okupu drži Centrifugalna sila otuda se, zbog želje za materijalnim življenjem ili življenjem u materiji, javljaju u tebi blokade koje tela drže na okupu.

Iskonske sile medjusobno se dopunjuju, sadržavajući se medjusobno i ti kao razjedinjenja, gledano kroz polno odredjenje, tražiš dopunu - muškarca koji ti na neki način služi kao oslonac i prizemljenje. Uzdignuti falus predstavlja centar, tačku oko koje se vrti materijalni svet. Vagina, s druge strane, predstavlja centar, ali Centripetalne sile, težeći da u sebe “usisa” ceo svet. U toku polnog odnosa muškarac se trudi da što dublje prodre u ženu, jer privlači ga magija povratka Iskonskom izvoru. Polaganjem semena u centar, ejakulacijom, počinje proces materijalizacije i pol energije se menja, pravac ispoljenja sile se menja ka materijalnom. Valjda sam bio dovoljno jasan.

Pa ne baš. Kako centrifugalna sila može da stvara materiju, valjda je ona razarajuća sila?

Razarajući vrtlozi koje pominješ, predstavljaju lični utisak tvoje svesti koja ih tako definiše. Svest, odnosno Univerzum svesti deluje kao ogledalo u odnosu na Univerzum materije, odnosno ispoljenog, pa tako i sile imaju suprotna dejstva. U Univerzumu materije, koji je podložan objektivnom merenju i ispitivanju, materija predstavlja tačku od koje Centrifugalna sila kreće spolja, uz mogućnost razaranja te iste materije, dok Centripetalna sila “usisava” materiju okoline, uvlačeći je u sopstveni centar.

Univerzum svesti je subjektivne prirode, mada mu zajedničke zakonitosti svesti daju karakter objektivnog. On se nalazi unutar jedinke i kao što rekoh, u njemu deluju suprotni zakoni. Obzirom da je ovaj Univerzum nematerijalan, u smislu čvrstine i konstantnih oblika, centar delovanje Centrifugalne sile nalazi se svuda, recimo u Neispoljenom. Znači Neispoljeno nema centar, centar se nalazi svuda. Stoga zrak sile polazi od centra koji se nalazi svuda i kretanje zraka moglo bi da bude beskonačno, da nema delovanje suprotne sile. Zbiranje više zrakova, njihovo sudaranje, daje novu tačku zgusnutog dejstva. Zato Centrifugalna sila stvara materiju, a Centripetalna je rastvara. Naravno, u pitanju je zgušnjavanje i materijalizacija energije, odnosno svesti u odredjeni ali i promenljivi oblik. 

Sudaranje zrakova, njihovo prelamanje i mešanje, pod uticajem Centrifugalne sile daje privlačenje, odnosno zgušnjavanje.

Vratimo se meni. Šta ja da radim kada me obuzmu sile?

Prepusti se. Odstrani blokade, onoliko koliko to možeš i dozvoli da se tvoja svest rasprsne. Načini psihološku vaginu u svojoj svesti, otvori se delovanju Centripetalne sile koju osećaš kao stranu i razarajuću. Otvori svest tokovima sile, jer čim preovlada jedna sila na scenu stupa druga, radi ravnoteže. Ta druga sila položiće duhovno seme u tvoju svest i otpočeće novi život u tebi, na psihološkom niovu naravno, a samim tim i na materijalnom.

Kako da se prepustim?

Relaksiraj telo, a zatim i duh. Postani svesna blokada, oseti ih i spoznaj, a zatim ih učini propustljivim za priliv energije. Ne možeš ih odstraniti u potpunosti, jer tada bi se predala Centripetalnoj sili, ali propuštanjem sile možeš da kontrolišeš njen priliv. Znači: relaksiraj duh i posmatraj, neutralno, proces dešavanja.

Imam li hrabrosti za to?

Nemaš drugog izbora. Ili ćeš se boriti protiv Iskonskog ili ćeš mu se prepustiti. Delovanje dveju sila čini život. Da bi se život kontinuirano nastavljao potrebni su stalno novi nosioci, novi ljudi. Zbog toga se delovanje Primarne sile ogleda prvenstveno u njenom seksualnom ispoljenju. Seksualna energija je najjača energija u čoveku, a to je upravo stoga što predstavlja prvi naredni stepen ispoljenja vitalne energije.

Kad smo već kod teme seks, šta orgazam sam po sebi predstavlja, obzirom da je, sa aspekta čoveka, to izuzetan doživljaj?

Orgazam je trenutak spajanja obe sile u jednu. Orgazam je trenutak Božanskog postojanja. Ispoljenje Neispoljenog.

Zašto mi se u ekstatičnom stanju svesti pojavljuju simboli pred očima?

Simboli predstavljaju akumuliranu energiju. Seti se da je trougao bio dominantan simbol. Tri je broj ispoljenja, broj ujedinjenja suprotnosti. Dva puta po tri, odnosno heksagram, koji je dva komplementarna trougla, predstavlja ujedinjenje muškarca i žene. Trougao sam po sebi predstavlja životnu energiju, odnosno ujedinjenje dve životne sile. Heksagram je simbol Androgina. Pojedinačni trouglovi simbolišući muškarca i ženu pojedinačno, predstavljaju nedovršeno-dovršeno stvaranje. Muškarac u fizičkom smislu je dovršen. Žena takodje. Medjutim, obzirom da su na neki način to dva suprotna pola koji se privlače, težeći da se pretvore u jedno, dolazi do toga da Delo ipak nije dovršeno.

Šta orgazam znači za običnog čoveka koji se ne razume u metafiziku?

Svakome je data mogućnost da iskusi deo Božanskog, podsećanje na Iskonski uzrok postojanja. Medjutim, to što su ljudi od orgazma napravili cilj i svrhu, to je već stvar nerazumevanja, odnosno zaborava suštine.

Zadržavanje ejakulacije na primer, u Tantra jogi, za muškarca predstavlja obrtanje smera sile. Sperma je fizička manifestacija Centripetalne sile, čineći time mogućim ispoljavanje Centrifugalne sile. Dvojnost je prisutna, obe sile istovremeno u sebi sadrže onu drugu i ispoljavanje jedne moguće je samo uz ispoljavanje druge. Elem, pošto je ejakulacija centrifugalno (materijalno) ispoljenje Centripetalne (duhovne) sile, povlačenjem semena unazad, muškarac čini izvesnu neravnotežu sila u korist Centripetalne (duhovne) sile. Time on u svojoj svesti stvara psihološku vaginu u koju Centrifugalna (materijalna) sila polaže svoje “seme” i radja se novi život, ali na višem nivou.

Žena je po svojoj prirodi centripetalna i njen orgazam odvija se unutra. Centrifugalna (materijalna) sila je u muškarcu, u njegovoj spermi i u trenutku zajedničkog orgazma dolazi do spajanja obe energije i materijalizacije dominantne, Centrifugalne sile, kroz začeće. Ako nema začeća u fizičkom smislu dolazi do menstruacije, koja je materijalni produkt duhovne sile.

Daj mi rezime, pošto je materija vrlo komplikovana.

Univerzum čine dve sile: Centrifugalna (materijalna) i Centripetalna (duhovna) sila. Obe sile deluju istovremeno, mada je Materijalna sila na prvi pogled dominantnija, jer čini fizički deo sveta, fizički deo ispoljenog.

Muškarac je po svojoj prirodi Centrifugalan, jer u sebi sadrži jaku Centripetalnu (duhovnu) silu koja se ispoljava kao Centrifugalna (materijalna) sila kroz spermu kao materijalni produkt duhovnog (orgazam).

Žena samim tim predstavlja Centripetalnu silu, jer u sebi sadrži mogućnost materijalnog ispoljavanja kroz začeće i radjanje, odnosno potencijal Centrifugalne sile. Orgazam, koji se odvija unutra predstavlja Centripetalnu silu.

(Ala si me upleo...)

Rezime:
- Sperma je centrifugalni (materijalni) produkt Centripetalne (duhovne) sile.
- Menstruacija je centrifugalni (materijalni) produkt Centripetalne sile (duhovne).
- Orgazam po svojoj prirodi predstavlja ispoljenje Centripetalne sile koja teži da se ispolji kroz Centrifugalnu silu - spermu ili menstruaciju.

Komplikovano, vrlo.

Ne, vrlo je jednostavno, samo je sa aspekta obične svesti komplikovano, jer čovek ne može da zamisli da nešto istovremeno jeste i nije, odnosno da se duhovno istovremeno ispoljava kroz materijalno i obrnuto i da sve čini “čudo jedne jedine stvari”.

Uočavaš da i sperma i menstruacija predstavljaju suštinski isti produkt delovanja dveju sila. Možemo reći da je to Prima materia u pravom smislu te reči. Medjutim, postoji još izlučevina koje su takodje Prima materia, odnosno primarno materijalno ispoljenje energije: to su suze i mleko. Suze se javljaju kod graničnih emocija, kada koncentracija energije, koja se ispoljava kroz emocije, dostigne kritičnu tačku i otpočne proces materijalizacije.

Majčino mleko je takodje materijalni produkt duhovne sile. U neoplodjenoj ženi vitalna energija se ispoljava kroz seksualnu energiju, čiji je cilj začeće novog života. Trudna žena nema potrebe za energijom muškarca, već svoju ličnu energiju koristi za rast novog života koji nosi u sebi. Obzirom da je energija adekvatno usmerena, nema menstruacije kao materijalizovane energije. Posle porodjaja javlja se novi oblik iste suštine, a to je mleko koje hrani bebu. Menstruacije i dalje nema, jer se energija materijalizuje kroz mleko. Istovremeno, nastavlja se energetski kontakt izmedju majke i deteta začet u utrobi. Prestankom dojenja žena ponovo dobija menstruaciju i ciklus počinje iz početka.

Veoma zanimljivo.


Odgovori koji su mi dati bili su vrlo zanimljivi, čak mi je dat i odgovor na pitanje koje nisam svesno postavila: zašto žene imaju menstruaciju. Medjutim, naknadnim pregledom teksta ustanovila sam da se odgovori ne odnose samo na mene lično, već da su dati kao objašnjenje svim ljudima koji imaju slična pitanja i slične dileme.

No comments:

Post a Comment