Homoseksualnost

Njih dve se vole toliko da su počele telesno da razmenjuju ljubav. Kada su zajedno, očigledno je da su zaljubljene jedna u drugu. Kako je moguće da se žena zaljubi u ženu, odnosno muškarac u muškarca? Pojasnimo malo homoseksualnost.

Zaljubljivanje u osobu istog pola je sasvim prirodna stvar, jedino što je civilizacija, svojim moralnim normama, osudila i zabranila takvu ljubav. Veoma čvrsto prijateljstvo zasniva se na osećaju zaljubljenosti, osim što svesno ne dolazi do telesne bliskosti. U pitanju je otvaranje energetskih kanala u potpunosti prema toj drugoj osobi koja, ako uzvrati istim intenzitetom, stvara emotivnu vezu identičnu zaljubljenosti. Telesni kontakt medju prijateljima, kao direktna i neposredna razmena energije, samo je odbacivanje moralnih normi koje takav kontakt zabranjuju.

Gde je ovde Androgina svest kao krajnji cilj? Kako dve žene mogu da tvore Androgina?

Ovde nema kretanja ka krajnjem cilju naravno, jer nema ni polariteta koji treba da se ujedini. Pozitivna uloga homoseksualnosti je u nekoj vrsti pripreme za pravu dramu koja tek treba da se odigra, dramu spajanja polova u Božansko biće. Ljubavnik ili ljubavnica istog pola nose u sebi identičnu energiju, sa aspekta Primarnog plana gledano, a različitost Sekundarnih ličnosti lakše se prevazilazi, jer te dve svesti funkcionišu na sličan način.

Centripetalna priroda žena u takvom spoju aktivira unutrašnji doživljaj sopstvene suštine i otvaranje dve žene, jedna prema drugoj, veoma lako ih dovodi u plan Primarnog ispoljenja. Muškarci pak, budjenjem seksualne želje prema partneru istog pola, aktiviraju svoj plan Duha otvarajući se prema Neizrecivom, čime ubrzavaju sopstvenu duhovnu evoluciju, tako što trasiraju razvoj sopstvene svesti, pripremajući se za pravi cilj.

Dakle, homoseksualnost je pozitivna zbog prepoznavanja sopstvenosti i pripreme za ostvarenje konačnog cilja.

Zašto je onda moralom zabranjena?

Civilizaciju ne interesuje razvoj svesti, već radjanje novih ljudi. Homoseksualnost ne dovodi do začeća, samim tim je i nepoželjna. Osim toga, osvešćeni pojedinci ne dozvoljavaju da se njima manipuliše od strane drugih ljudi, pod bilo kojim izgovorom, što opasno preti da sruši neke postavljene norme.

Za ove dve devojke ne bih mogla reći da su osvešćene, niti da teže ka tome. Čini mi se da je u pitanju igra čula, iza koje stoji strah od muškarca.

Odnos u kome su, bez obzira na motiv koji ih pokreće, svakako će doprineti njihovom produhovljenju. Ne možeš ući u vodu a da pri tome ne budeš mokra. Istovetnost pasivnog, odnosno Centripetalnog principa, pojačava osećaj poverenja tokom prepuštanja Neizrecivom, kao i poverenja jedne prema drugoj. Drugi, vrlo bitan činilac, je odsustvo straha od trudnoće, koji je latentno prisutan u svesti svake žene tokom seksualnog odnosa sa muškarcem. Taj strah je veoma jaka blokada u svesti žene, koja joj ne dozvoljava da se potpuno opusti i preda. U ljubavnom odnosu dve žene tog straha nema, tako da obe mogu neometano da se prepuste delovanju Sila.

Muškarci nemaju strah od sopstvene trudnoće, šta njih sprečava da se prepuste Silama?

Laka nadražljivost, odnosno veoma brzo ulaženje u tok Sila. Prirodna duhovna evolucija Centrifugalnog, što je osnovna karakteristika muškarca, je težnja ka Centripetalnom, tako da se u njegovoj svesti veoma lako vrše promene u smislu izmenjene frekvencije bliske Neizrecivom. Ono što muškarca sprečava da se prepusti toku je orgazam, koji čitav proces svesti skoro trenutno prekida i vraća svest na uobičajeni nivo. Osnovni zadatak muškarca je da zadrži taj izmenjeni nivo svesti što je moguće duže, ali ne tako što će fokus prebaciti na niži Mentalni plan, razmišljanjem o drugim stvarima, već da ga zadrži sa punim učešćem u procesu. 

Zadatak je težak, ali i izvodljiv, stvar je samo u balansiranju. Slično vožnji bicikle, koja na prvi pogled izgleda nemoguća.

U njihovom prisustvu osetila sam želju da se i ja uključim u njihovu igru iako, sam do sada bila isključivo heteroseksualno orijentisana.

One su slobodno zračile, jer osećale su se nesputano u tvom prisustvu. Njihovo pojačano energetsko zračenje aktiviralo je tvoje energetske centre i logičan sled bio je budjenje identične želje i kod tebe.

Nešto me je ipak sprečavalo.

Ukorenjeni stavovi da je homoseksualna želja neprimerena. Ipak je dobro što si registrovala taj proces u svojoj svesti.

Zašto muškarci vole da gledaju prizore lezbejske ljubavi u porno filmovima?

U pitanju je emanacija čistog Centripetalnog principa, koji je njihova osnovna težnja. Zato ih taj prizor fascinira i automatski budi jaku želju u njima.

Da li sam u pravu kada smatram da je u korenu homoseksualnosti strah od suprotnog pola?

Donekle, ali nije pravilo. Strah od suprotnog pola najčešće je refleksna reakcija, odnosno emotivni odgovor na traumatično iskustvo vezano za neku osobu suprotnog pola, koja tako predstavlja sinonim za sve osobe suprotnog pola. Takvoj osobi homoseksualnost neće ni malo pomoći, čak će je pre odvesti na pogrešnu stranu, u ćorsokak svesti. Zato svako, ko ima homoseksualni poriv, prvenstveno treba da se preispita odakle dolazi taj impuls. Ukoliko je on odgovor svesti na davnu traumu, tada ga treba obavezno razrešiti kroz psihoanalizu.

Postoji li urodjena homoseksualnost?

Ne postoji, uvek je stečena, bilo traumom kao doživljenim iskustvom, bilo odlukom Sekundarne ličnosti zbog mišljenja da je život suprotnog pola mnogo lakši, tako da se vrši suptilna transformacija ličnosti ka željenom idealu.

Jedna od ove dve devojke veoma podseća na dečaka. Koliko je bitno opredeljenje Sekundarne ličnosti za ulogu suprotnog pola kod homoseksualne orijentacije?

Veoma je bitno, jer opredeljenjem za ispoljenje suprotnog pola, razum date žene, odnosno devojčice, jer opredeljenje se uvek dogadja u detinjstvu, suptilno usvaja iskustva svesti namenjena muškarcima. To veoma modifikuje njenu ličnu energiju pretvarajući je u zračenja karakteristična za muškarce. Ona se u velikoj meri i oseća kao muškarac, negirajući sopstvenu suštinu žene. U izvesnom smislu ona može da poveruje da je ostvarila androgino biće u sebi samoj, jer poseduje odlike oba pola, medjutim, nedostaje joj princip pasivnog, mekoće i prepuštanja, što je karakteristika čiste žene, suštinski gledano. Za muškarce važi isto, samo u obrnutom smeru. Muškarac je suštinski aktivan princip, inicijator delovanja sa veoma razvijenom logikom. Muškarac pasivnog tipa, neodlučan i sklon prepuštanju jednostavno oponaša ispoljenja žene i kao takav ne može da zadovolji ni jednu ulogu.

Treba li homoseksualnost lečiti?

Devijacije Sekundarne ličnosti, koje su i odvele u homoseksualnost, svakako treba ispraviti. Neophodno je, analizom, kroz samoposmatranje, pronaći ključnu tačku u svesti, tačku odluke koja je Sekundarnu ličnost opredelila za oponašanje osobina suprotnog pola. Od te tačke veoma je lako sagledati sopstvenu suštinu u primarnom vidu, čak mnogo lakše nego osobama heteroseksualne orijentacije. Bez obzira na kompletno uklapanje u ulogu svog pola, ipak je to manifestacija Sekundarne ličnosti. Veoma je važno dopreti do sopstvene suštine, osetiti je i razumeti, jer to je važan stepenik osvešćenja u procesu Duhovne evolucije.

Šta sa emotivnim muškarcima i odlučnim ženama?

Pitanje je postavljeno sa različitih planova. Prvo, emotivni su svi, i muškarci i žene, zašto bi smo pravili razliku? Odlučnost može da bude naučena osobina i samim tim pripada Sekundarnoj ličnosti. Odlučnost, u smislu volje, koja je prvi kosmički princip, takodje je osobina i muškaraca i žena. Emotivnost, kao ispoljenje Sekundarne ličnosti, kada je muškarac u pitanju, predstavlja odluku ličnosti da se tako ponaša, jer time dobija energiju okruženja koja mu je potrebna. Odlučnost žene, kao ispoljenje Sekundarne ličnosti, predstavlja takodje odluku ličnosti da tako najlakše dobija ono što hoće.

Rezime?

Homoseksualnost nije štetna, ali bi trebalo da je praktikuju samo inicijanti visokih stanja svesti. Za obične ljude homoseksualnost ipak predstavlja samo devijaciju Sekundarne ličnosti.

No comments:

Post a Comment