Ekstatično vođenje ljubavi

Probala sam predloženu varijantu spajanja solarnog pleksusa. Zaista si bio u pravu osećaj je božanstven. Doduše, trebalo je dosta vremena da se svest transformiše poverenjem, ali isplatilo se.

Nesputano primanje energija uvek prija. Energija se prima putem spavanja, putem hrane i ukoliko nisi opterećena sopstvenim mišljenjem da je hrana štetna (bilo, zato što je zatrovana, bilo, zato što goji) uživanje koje unošenje hrane donosi ne može se uporediti ni sa čim drugim. Isto važi i za spavanje. Ako ne smatraš da je spavanje gubljenje vremena, san će ti veoma prijati. Svako primanje energije prija na svoj način, a ono što sasvim sigurno umanjuje taj doživljaj lepote je tvoj lični stav prema odredjenom izvoru energije. Ovo možeš shvatiti kao definiciju jer primenljivo je doslovno na sve prirodne izvore energije pa se tako može primeniti i na ljubav.

A tek doživljaj ekstaze! Ono što sam mislila da je ekstaza tek je bledi odraz onoga što mi se sada dešava. Medjutim, osećaj često postane prejak i ne mogu da ga podnesem, te sam snošaj mora biti prekinut, jer mi se čini da ću u trenutku ili eksplodirati ili poludeti.

Otvaranjem energetskih kanala, jednostavnim odustajanjem od otpora, u tvoje eterično telo uliva se mnogo više energije, nego što si standardno navikla da je primiš. Ta nova energija obogaćuje i širi polje tvoje svesti. Ono što ti donosi osećaj neizdrživog, odnosno osećaj da ćeš eksplodirati je zapažanje tvog razuma, koji kao kontrolna lampica ukazuje kada si otišla predaleko. Pretpostavimo da je razum čuvar svesti, ma koliko ovo banalno zvučalo. Svest ima svoje odredjeno polje prostiranja, a razum je »zgusnuta« ili skoncentrisana tačka te iste svesti koja je, sveukupnu drži pod kontrolom. 

Ulivanje nove količine energije u tvoje eterično telo, znači i ulivanje nove količine energije u tvoju svest, koja se širi postajući sve »veća«. Medjutim, razum je navikao na odredjeni bonus energije, odnosno na odredjeno polje svesti te taj novi prostor ne može da obuhvati i kontroliše. Osećaj da ćeš eksplodirati sasvim je ispravan, jer eksplozija u izvornom vidu znači rasprostiranje i uvećavanje zapremine nekog tela. Tačnije, prethodno zauzeti prostor eksplozijom se povećava. Osećaj da ćeš poludeti takodje je ispravan, jer ludilo je nefokusirana svest. To je stanje razuma koji je izgubio svoju kontrolnu funkciju te svoje podatke haotično prezentuje.

Vodi računa o ovim osećajima, jer oni su zaista crvene signalne lampice koje te upozoravaju na opasnost. Ulaženje u dubine ekstaze veoma prija, ali samo do granice podnošljivog. Svaki intenzitet je nepodnošljiv, neka ti temperatura vode recimo, ili bilo čega drugog, bude dobro poredjenje. Isto važi i za osećaje, bilo da su u pitanju emocije kao osećaj, bilo osećaj kao reakcija čula. U ekstazi sva čula se bude i otvaraju do potpunog obuhvatanja i poimanja Neizrecivog. Kako je razum glavni kontrolor mere otvaranja (do podnošljivog) svakako ga treba apsolutno poslušati i prekinuti svaki dalji čulni kontakt, da bi se uskovitlana energija stišala do uobičajenog nivoa.

Ulaženjem u dubinu ekstaze moje telo počinje da se uvija, odiže od kreveta, ruke izvode neke neuobičajene pokrete, glava takodje. Kao da moje telo samo od sebe, mimo moje volje, izvodi neki mistični ples.

Probudjena je Kundalini energija, koju su mistici sa Istoka nazvali i »zmijska energija«, jer se telo uvija na način zmije koja se kreće po tlu. Pre ove faze kretanja pojavljuje se faza budjenja, kada se u telu osećaju fine vibracije, slične poigravanju mišića, ali ipak drugačije. Ovo vibriranje biva prekinuto trzajima u predelu kičme, koje se dešava kada energije probije neki »tromb« stvoren na tom mestu. Već u ovoj fazi vibriranja razum signalizira na opasnost, jer svest lagano počinje da se rasplinjava donoseći osećaj vrtoglavice ili lakog pijanstva. Onaj ko ne ume da fokusira razum na ovom nivou i, samim tim ga stavi pod kontrolu nikako ne bi smeo da ide dalje. Faza kretanja je sledeća i ona nastupa spontano. Telo tada počinje da se uvija u svetom ritmu a svesno oponašanje ovih pokreta donelo je ples. Otuda svaki ples u sebi ima crtu erotskog. Svako predavanje svesti ritmu plesa uvodi plesača u neku vrstu opijenosti i blage ekstaze. Zato ljudi uživaju u plesu jer on je odraz iskonskog predavanja ritmu.

Može li se to nekontrolisano kretanje prekinuti sopstvenom voljom?

Ne može, jer šta je snaga tvoje volje prema snazi ispoljavanja Univerzuma? Jedino šta možeš u ovoj fazi je da posmatraš ono što ti se dešava i to bez ikakvog otpora. Zato je neophodno samopoverenje da si bezbedna u svemu što ti se dešava, jer je tvoj razum dovoljno fluidan, odnosno rastegljiv te može bez otpora da propusti svu energiju koja prolazi kroz tebe.

Ukoliko nisi sigurna u to do koje mere možeš da izdržiš, ako te već pre toga orgazam nije prekinuo te si klonula, onda prekini celu seansu u fazi budjenja. Čim osetiš vibracije u telu kao da blaga struja prolazi kroz tebe, prebaci svoj razum na poznati teren, preuzmi komandu i uradi bilo šta obično u čemu će razum učestvovati rutinom. Često pomaže unošenje hrane. Nikako nemoj potezati za, alkoholom, iako si ga možda dotle konzumirala. Alkohol širi polje svesti bez mogućnosti kontrole od strane razuma, tako da ćeš, alkoholom samo doliti ulje na vatru.

Kad smo već kod, alkohola, a već si pomenuo orgazam kao prekidača visokog napona, pojasni mi malo zašto se teško doživljava orgazam u stanju pijanstva i kako se onda uspostavlja kontrola svesti?

Zajedničko, alkoholu i seksu je to što oba proširuju polje svesti eliminišući pri tome razum. Medjutim, značajna razlika je u tome što, alkohol otupljuje čula, a seks ih izoštrava. Obzirom da je čulo dodira veoma značajno za doživljavanje orgazma, logično je što do njega teško dolazi.

Čini mi se da u pijanom seksu nema budjenja Kundalini.

U pravu si, nema budjenja Sila i, to je dobro, jer otupeli razum ne bi mogao da kontroliše dogadjanja i prekine ih u pravom trenutku te bi došlo do pucanja svesti. Jedina uloga koju razum tada ima je koncentracija na čulo dodira, da bi se postigao olakšavajući orgazam.

Kako muškarac može da udje u stanje duboke ekstaze, obzirom da je poznato da oni orgazam doživljavaju veoma lako?

Obzirom na osnovnu strukturu svesti, gde je muškarac prevashodno razuman, a žena duhovna, žena lako ulazi u ekstazu, ali ne može lako da je razume. S druge strane, muškarac se teško obračunava sa prekidačem orgazmom, ali kada udje u stanje izmenjene svesti tada mu je lako da prepozna faze kroz koje prolazi. Kao osnovni nosilac razuma, muškarac taj isti razum koristi u seksu da bi odložio sopstveni orgazam, tako što jednostavno razmišlja o običnim stvarima. Na taj način nije potpuni učesnik u dešavanju a orgazam dolazi kada snaga Sila nadvlada snagu njegovog razuma. Dolaženje muškarčeve svesti do stanja ekstaze moguće je ponovo uz upotrebu razuma, ali na drugi način. Umesto da razum koristi za razmišljanje o drugim stvarima, nevezanim za seks, muškarac treba da uposli svoj razum u ulozi posmatrača, ne dozvoljavajući da ga osećaji povuku ka uživanju. 

Posmatranje uživanja je jedna stvar, a prepuštanje uživanju sasvim druga. Treba uočiti tu značajnu razliku ovo je elementarni polaz. Na ovaj način vrši se diferencijacija Astralnog i Mentalnog plana, gde će se i Spiritualni plan spontano iskristalisati u odnosu na ova dva. Spiritualni plan je polje ekstaze, gde nema orgazma već samo doživljavanja probudjenih Sila.

Opasnost od rasprskavanja razuma važi i za muškarca, s tim što je njemu mnogo lakše da prekine ekstazu orgazmom, koji će doći spuštanjem svesti na Astralni plan, odnosno prebacivanjem razuma na doživljaj uživanja.

Posle ovakvih seansi vodjenja ljubavi, jer su to zaista postale seanse, primećujem neki nemir u sebi koji zna da potraje danima. Nešto nedefinisano se dogadja unutar celog tela, slično finim vibracijama koje se najjasnije osećaju u predelu pleksusa. Ponekad ove vibracije postanu skoro neizdržive i čini mi se da ću eksplodirati te će mi biti lakše, a do eksplozije ipak ne dolazi. Ovo liči na predmenstrualni sindrom, ali nije vezan samo za period neposredno pred menstruaciju. Liči takodje i na nervozu, ali udesetostručene snage. U odnosu na ovaj osećaj, nervoza je zaista blaga pojava.

Dogadja ti se probudjenje energije, tvoje eterično telo je »prezasićeno« energijom i stoga osećaš da je imaš i više, nego što ti je potrebno. Ovaj osećaj delimično se ublažava kada si aktivna, u bilo kom vidu. Tada je svaki rad dobar, jer na taj način se ovaj višak energije troši. Fizički rad ili čak vežbanje, pomoći će ti da se ova energija potroši. Ukoliko ne možeš da izdržiš ovaj osećaj, koji nestaje samo za vreme aktivnosti i ponovo se vraća u svest onog trenutka kada se umiriš, sačekaj da prodje menstruacija koja će svu energiju materijalizovati u svežu krv, a ti ćeš se smiriti. Naravno treba i da prestaneš da praktikuješ ovakvu vrstu seksa.

Ipak, ma koliko bio neprijatan, ovaj osećaj donosi blagodet u duhovnom smislu jer povećana energija transformiše, uvećava i pročišćava tvoju svest. Već samo uočavanje da nemir uzrokuje fine vibracije, pokazuje da je tvoj razum jasno diferencirao unutrašnji osećaj, umesto da je sve stavio pod oblast: »nervoza«, kao širok spektar nelagodnih osećaja. Dalje, ovaj bonus energije smanjiće neophodnu količinu sna, za regeneraciju tela pa ćeš na raspolaganju imati nekoliko sati više u budnom stanju. Obzirom da te višak energije nagoni na aktivnost, to vreme ćeš svakako korisno upotrebiti. Pojačana energija takodje je odlika mladosti, na ovaj način znatno usporavaš proces starenja, a ti sama zračićeš na poseban način. Tvoja čula će se vremenom izoštriti i čitava svest postaće znatno osetljivija i budnija, a razum precizniji i jasniji. Bolje ćeš pamtiti i bolje povezivati činjenice. Blagodeti su brojne, jedino što je potrebno je da uspeš da izdržiš ono što ti se dogadja unutar tela i unutar same svesti.

Ovaj osećaj ponekad kulminira osećajem nepodnošljivog. Dodje mi da grebem po zidovima od muke.

Jedino rešenje je: ne opiri se. Dozvoli energiji da struji i da se ispoljava. Ukoliko se budeš opirala napravićeš lom. Otpor je ograda energiji, time je sputavaš da se neometano ispoljava ograničavajući je na odredjen prostor sopstvene svesti. Time ćeš stvoriti efekat »ekspres lonca« i, ako negde ne ostaviš slobodan prostor, tvoja svest će doslovce eksplodirati. Zato budi oprezna i ne igraj se. Sama si izabrala ovaj put, stoga moraš da podneseš sve njegove strmine.

No comments:

Post a Comment