Seks kao bračna dužnost!

Opet ćemo ući u nesuglasice. Za mene ljubav, znači pažnju razgovor, nežnost i poljubac. Za njega je ljubav seks, seks i samo seks. Već počinje da mi se gadi takav seks, koji je postao iznudjen.

Oboje ste u pravu i ti i on. Ljubav je medjusobna razmena energije, ona se razmenjuje i govorom i dodirom i poljupcem, ali najjače se razmenjuje putem seksa. Njegov rezon bi bio otprilike ovakav: »Zašto da pijem na kašičicu, kada mi je dostupan prepun bokal«. Medjutim, tvoja potreba za materijalnim, jer suštinski si duhovna, u pojavnom vidu ogleda se u blokiranju uticaja Primarnog u svakodnevnom življenju. Ti si blokirana iznutra, napeta na neki način, iz čisto praktičnih razloga: Primarno je neupotrebljivo za svakodnevne aktivnosti, stoga si primorana da obitavaš u Sekundarnom ispoljenju. Zato je tebi potrebno postepeno otvaranje, odnosno postepeni prijem njegove energije da bi spokojno aktivirala Primarni plan.

Zašto to i njemu nije potrebno?

Duhovnost je njegov karmički zadatak, kao zajednički zadatak svih muškaraca. On samo uz ogroman trud može da oseti uticaj viših sfera.

Ovo se kosi sa uobičajenim mišljenjem da muškarac lako doživljava strast.

Muškarac reaguje na strast, ali kao gromobran koji trenutno sprovede energiju do zemlje a onda inertno očekuje sledeći udar. Jedina razlika izmedju gromobrana i svesti muškarca je što se letnje oluje dešavaju relativno retko. Ono što treba da bude prioritetno jednom muškarcu, kada je njegova lična svest u pitanju, je da ostane što duže u tom, strašću izmenjenom stanju svesti, trudeći se da ga prepozna i razume, pre nego što ga okidač orgazma vrati nazad.

Muškarac najčešće reguje na vizuelne efekte ženskog tela: obnažena noga, duboki dekolte.

Što se reakcija muškarca tiče, muškarčeva svest je prijemčivija na vizuelne efekte, ali samo zato što su to konvencije dozvolile. Neprihvatljivo je kada jedna žena prokomentariše nešto u seksualnoj konotaciji na račun nekog muškarca. Suštinski žena reaguje isto, jer radi se o primanju vibracija, u vidu signala, od strane odredjenog muškarca. No, žena je najčešće u Sekundarnoj ličnosti, tako da je potreban veoma jak impuls, da bi se doprlo do Primarnog.

Meni se čini da on seks želi više da bi razbio osećaj dosade, nego što je zaista osetio primarni impuls.

Kada je bračni seks u pitanju ili seks kod partnera koji su jako dugo zajedno, zaista je u pitanju navika i pokušaj razbijanja monotonije. Medjutim, najčešće se taj prethodni osećaj dosade prenese i na sam čin seksualnog spajanja. Muškarac može veoma lako da se uzbudi, u smislu doživljavanja erekcije, jer prisustvo poznate energije sopstvene žene lako aktivira njegove energetske centre, odnosno energetske kanale. Orgazam, koji je jedini cilj u ovom slučaju, njegova svest doživljava kao nasladu isto onako kako dete doživljava slatkiše. Svrha gromobrana je ispunjena i njemu je lako da svoju svest preusmeri ka drugim oblastima, gde se nalaze nove »šarene laže« koje će ga trenutno zadovoljiti. Ono što tebi zaista smeta je osećaj da si iskorišćena, upotrebljena kao »ulaznica u Diznilend«. Konflikt je u različitim htenjima. Za tebe je orgazam početak, a za njega kraj doživljaja.

Nervira me moja sopstvena spremnost da udovoljim njegovim prohtevima. Moje telo spontano reaguje, dok bi moja svest želela udvaranje i dugu predigru.

U pitanju je samo navika, u oba slučaja. Tvoja svest želi udvaranje i predigru, jer to je naučeni obrazac spontanog otvaranja, odnosno ulaženja u Primarnu ličnost. Tvoje telo reaguje uzbudjenjem, opet iz navike, ali koja dolazi iz sasvim druge sfere. U pitanju je prijemčivost za njegovu energiju koja ti je poznata, koju stoga lako primaš i koja spontano podiže tvoj lični nivo seksualne energije, odnosno tvoja lična energija kanališe se i ispoljava kroz seksualnu energiju. To unutrašnje (nesvesno) prepoznavanje jednostavno preskače predigru koja i služi u svrhu prožimanja dveju energija. Prepoznavanje daje osećaj poverenja, a poverenje (da će tvoja energija biti adekvatno primljena) i dovodi do mogućnosti opuštanja i otvaranja prema onom drugom. Ono što si zanemarila kada je »bračni seks« u pitanju, odnosno seks sa dobro poznatim muškarcem, je upravo taj osećaj poverenja, uz mogućnost da uradiš ili osetiš bilo šta u toku vodjenja ljubavi. Seks sa nepoznatim, odnosno malo poznatim muškarcem (a svaki nov spada u tu kategoriju), uvek sadrži i jak osećaj blokiranja, koji se nalazi u oblasti pleksusa. Bliskost, koja se uspostavlja tek nakon nekoliko susreta, zapravo predstavlja osećaj poverenja, odnosno mogućnost lakog i neometanog otvaranja prema partneru, a tek tada uživanje može da bude pravo. Namerno kažem uživanje, jer pravo spajanje može da počne tek kada se uspostavi potpuno poverenje kroz bliskost. Seks sa novim muškarcem može da bude zanimljiv zbog osećaja budjenja strasti, kada tvoja lična energija prosto kulja napolje u želji da se ispolji na nov način, mešajući se i prožimajući sa drugom energijom koja je nova i samim tim nepoznata.

Možda si u pravu, ali kada pomislim na seks sa njim, prva asocijacija je da treba da odgledam film kome znam i početak i sredinu i kraj. Ma koliko film bio lep, ipak je monotono gledati ga uvek iznova.

Monotonija jednoličnog seksa jeste dosadna, jer uspostavili ste obrazac najlepšeg vodjenja ljubavi i sada ne odustajete od njega, jer vam je jednom prilikom tako bilo najlepše. Medjutim, svako ponavljanje predstavlja stvaranje iskustva, koje se potom manifestuje kroz naviku, odnosno mehaničnost.

Pokušali smo da na razne načine razbijemo monotoniju: gledanjem porno filmova, grupnim seksom. Medjutim, u meni sa samo javio jak osećaj odbojnosti prema takvim egzibicijama, a kvalitet našeg seksa nije se promenio ni malo.

Za uobičajenu ljudsku svest seks predstavlja traženje zadovoljstva, koje se manifestuje kroz različitost doživljaja. Medjutim, sve ono što prosečna osoba osoba traži i može da doživi, nalazi se na horizontalnoj ravni, zadovoljavaju se samo Fizički i Astralni plan, odnosno zadovoljavaju se telo i eventualno emocije. Ono što vodi u dublje zadovoljstvo je uzdizanje svesti, odnosno kretanje po vertikali, a za to je potrebno učešće svih planova svesti, kao i spremnost da se nešto tako doživi. Početak je naravno konvencionalan. Fizički plan iskazan je kroz telo, odnosno kroz spoj tela. Otvaranje ka Primarnom dešava se kroz emocije i bliskost, odnosno poverenje u prijem tvoje ispoljene energije. Kada oboje udjete u izmenjeno stanje svesti, koje se manifestuje kao strast, ekstaza ili pomahnitalo vodjenje ljubavi (a u ovu fazu se veoma lako dolazi upravo sa dobro poznatim partnerom) tada se treba spontano prepustiti osećaju da vas vodi. Ovde je potreban mali mentalni trik koji se teško objašnjava, ali lako sprovodi. Uzeću primer sa plivanjem u dubokoj vodi, koji je veoma blizak asocijacijom, onome što želim da kažem. Plivanje zahteva neprekidne pokrete koji dovode do kretanja i održavanja na površini vode, inače će doći do tonjenja. Medjutim, prestanak plivanja, uz svest o tome da si još uvek u vodi, dovodi do plutanja na površini vode, nikako do potonuća. Znači, u osećaju pomahnitale strasti treba opustiti svest, uz svesnost o tome da si u ekstazi, nešto kao izdvojeno posmatranje sebe (seti se polaganja ispita i svesnosti da govoriš, koja te uvek zbuni). Ovo lagano izdvajanje svesti iz dogadjanja, uz svesnost o dogadjanju, automatski će te prebaciti u višu ravan i doživljavanje seksualne ekstaze biće mnogo dublje. Ukoliko se prepustiš isključivo osećaju strasti, orgazam koji vrlo brzo nastupa, dovodi do kulminirajućeg pražnjenja, ali i do povratka svesti u standardnu ravan i samim tim do prestanka vodjenja ljubavi.

No comments:

Post a Comment