Želim ga...

Čudno. Uvek do sada želela sam muškarca čulno. Potreba za njim, kada je bila prava, dolazila je iz potrebe da doživim njegovo telo, da ga osetim kožom, da se priljubim i obavijem oko njega.
Sada te potrebe, kao takve, nema.

Zaljubljena, ali u mnogo konkretnijem osećaju nego sada, misao na tog nekog muškarca budila je u meni požudu, potrebu da ga osetim izmedju svojih nogu, da osetim težinu njegovog tela na sebi, miris njegovog znoja.

Sada njegovo telo, koje još uvek ne poznajem, doživljavam kao i nstrument njegove duše, njegovog Bića. I nije mi važna proporcija njegovih ramena, da li su mu grudi maljave ili ne, da li će mi se dopasti dodir njegove kože, da li će mi prijati njegovo telo. Važno je samo to što ću ga osetiti blisko i potpuno, što će taj čin telesnog spajanja slomiti ostatke konvencionalnog okvira komunikacije i što ćemo razgolićenog Bića dodirnuti jedno drugo.

Dok me je ljubio nežno, kao dodir latice one tamno crvene somotske ruže, u trenu mi je proletela paralela strastvenog poljupca. Strast je baš kao somotska ruža, nežna i opojna, a ipak bodljikava i gruba. I upravo je u toj grubosti, u tom bolu začinjenim opojnim dodirom i mirisom, njena draž.

U strastvenom zagrljaju kao da pokušavamo da uništimo onog drugog, uništavajući sopstveno telo. Strast je poslednji pokušaj čoveka da postane bestelesan.

Ništa nije čudno, osim što je prilično neuobičajeno, tačnije novo i nepoznato. Opet ću se vratiti na ulogu razuma, da bih ti pojasnio šta se zapravo dogodilo.

Sva iskustva, koja ti se dešavaju, predstavljaju varijacije svesti kroz okvire odredjenih emocija. Razum prepoznaje emocije klasifikujući ih i samim tim on postaje njihov stvaralac, imenujući ih, što sam već napomenuo ranije. Razum u pravilnoj ulozi sluge, na primer, veoma je dobro istreniran kod glumaca koji, uživljavajući se u ulogu zapravo se uživljavaju u sopstvene emocije koje je proizveo razum. Dobar glumac je dobar korisnik sopstvenog razuma i na taj način može da glumi bilo koju ulogu. Loš glumac, samim tim, može da glumi samo likove koji su mu slični, jer on zapravo ne glumi već samo izgovara naučen tekst.

No, ti nisi bila na pozornici već si doživljavala sopstveni život, a ono što ti je bilo čudno je upravo osećaj koji je bio nov, nedoživljen ranije. Čulnost je iskonska odlika čoveka, čula su organi svesti preko kojih se primaju iskustva, a iskustva su čisti osećaji, koje razum definisanjem prenosi na Mentalni plan. Obogaćivanjem Mentalnog plana, razum svoja iskustva dalje predaje Spiritualnom planu ili planu Duha, Čistog Bića. Želeti nekog čulno ipak je samo fraza tvog razuma, tačnije postojeći šablon baziran je na prethodnom iskustvu, koje ti kaže da ako te neko privlači to obavezno mora da bude i na fizičkom planu. 

Daljom, analizom tipa volim-ne volim dolazi se do odredjenog modela tela sa odredjenom količinom malja po telu, odredjene boje kože i tako u nedogled. Na to se nadovezuje "volim ambijent" ili "volim poza". Većina ljudi je toliko kruta u sopstvenom šablonu ispoljenja, da skoro sve što je van uobičajenog izaziva nelagodnost u njima i grčevit pokušaj vraćanja u okvire poznatog. Recimo, ako suprug posle mnogo godina jednoličnog bračnog seksa predloži neku promenu, žena će ga odmah optužiti za preljubu. U suštini, optužba je samo izgovor za nepristajanje na nov šablon, u kome se razum teško snalazi, jer nov okvir ispoljenja tek treba da se izgradi, zahtevajući novo ulaganje energije.

Znači, odsustvo svih poznatih želja u vezi seksualnosti upravo označava da si iskusila potpuno nov doživljaj. Iskustvo opšte bestelesnosti, pri čemu ipak prepoznaješ svoje telo, uvodi te u sasvim novu sferu postojanja, odnosno doživljavanja ljubavi i seksa uopšte. Seks nije gimnastika, niti je borba gladijatora. Seks je spajanje dve svesti na svim ravnima, od fizičke do duhovne. Sve van toga predstavlja okrnjenu varijantu, koja na kraju uvek donese nezadovoljstvo.

Ono što je zaista novo u svemu je čisto doživljavanje čiste ljubavi. Ti osećaš u sebi neku privlačnu snagu koja te vuče ka njemu, ali na potpuno nov način. Delovanje Centrigfugalne sile ili Sile ljubavi aktiviralo je prvenstveno tvoj Spiritualni plan, što si ti definisala kao dodir Neizrecivog. Obzirom da je tvoja svest ostvarila blizak kontakt sa Neispoljenim, započeo je proces ispoljenja kroz kreativno izražavanje, uz stalnu potrebu za prisustvom muškarca koji je inicirao čitav proces.

Potreba za prisustvom u stvari je potreba za komunikacijom i prepoznavanjem kroz govor, odnosno način razmišljanja. Centrifugalna sila svojim delovanjem spušta se na Mentalni plan i dovodi do spajanja svesti na nivou razuma. Par koji se voli identično razmišlja, ima ista interesovanja i često u isto vreme pomisle na istu stvar. Veoma često je ta identičnost kratkog veka, tako da predstavlja čist privid, jer ličnom gravitacijom duha, odnosno vraćanjem u sopstvene okvire razmišljanja, par prestaje da bude jedna svest i svako se zatvara u sopstvenu Sekundarnu ličnost, čime se mentalna veza prekida.

Dok je mentalna veza još uvek jaka, Centrifugalna sila spušta se na Astralni plan - svet slika i emocija - gde razum preuzima ulogu analitičara, prepoznajući i imenujući osećaj pa tako nastaje želja, reči ljubavi i obećanja o doživotnoj vernosti.

Sjedinjeni u mislima i željama, muškarac i žena se sjedinjuju telima, u probudjenoj strasti, čime se ciklus završava. Udružene svesti daju udruženu energiju, koju dejstvo Centrifugalne sile dalje materijalizuje, prvo kroz začeće, a zatim kroz okoštavanje odnosa, počevši od emocija pa do dozvoljenog načina razmišljanja i ponašanja.

Ovo bi bio čitav ciklus delovanja. Početak može da se nalazi i na ravni fizičkog spajanja, gde se uspostavlja prvi kontakt, potom se jave emocije, koje prozrokuju želju za upoznavanjem one druge osobe, čime se ozvaničava ljubavna veza. Do Spiritualne ravni malo ko stiže, jer malo ko je i svestan da postoji još nešto osim razuma i reči. A neki ni toga nisu svesni.

Ti si krenula sa malo neuobičajene strane, zato ti sve izgleda čudno. Medjutim, ustraješ li u istraživanju sopstvene svesti, uočićeš da ceo odnos upravo kreće ovim ciklusom, koji sam ti objasnio. Čak šta više, čitav ciklus i mora da se obavi na odredjeni način, jer ako bi se proces prekinuo na ovom nivou osećala bi strašan nedostatak nečeg što ne možeš da definišeš. Stoga, opusti se i dozvoli prirodi da deluje. Samo tako će se cela stvar odvijati na pravi način.

A naš će odnos na kraju postati standardna ljubavna priča?

To već zavisi od nivoa svesti vas kao učesnika.

No comments:

Post a Comment